2024-06-03
我同朋友平時都好忙好難約出來,難得今日一齊放假就決定出嚟行下,食個好D嘅brunch👭特登選擇左呢間位於尖沙咀山林道既MONMONO,見佢網上評價幾高,所以就去試下😏1️⃣波士頓龍蝦🦞意大利飯嚟呢度一定要嗌嘅經典菜式❣️❣️淡淡龍蝦肉真係見到真材實料,貨真價實!最鐘意🫶🏻就係個意大利飯水潤而濃稠的質感,龍蝦汁包裹着每一粒意大利飯,食落同白飯不一樣的煙韌!2️⃣精選烤肉串燒拼盤哇呢個拼盤好抵食啊!入面有豬肉腸、烤雞、扒菜、羊扒、西冷同薯角。講咗肉先🤩豬肉腸柔軟又多汁,食到勁香肉味同香料味🤪烤雞好嫩,羊扒好有咬口,西冷非常juicy😋😋最鍾意食啲薯角,出邊酥脆入面軟淋🥰🥰份量超級夠👍👍最靚嘅係佢嘅擺盤勁有心思🤣🤣影咗勁耐相🤪飲品我地都嗌咗blue afternoon lime,望落藍色🌀好靚,飲落都好清新,唔會太甜😬今次呢間餐廳既環境我地都好鐘意🥳,而且食物質素高👏🏽👍🏽食飽飽可以同👭行街🫶🏻🫶🏻
1️⃣波士頓龍蝦🦞意大利飯
嚟呢度一定要嗌嘅經典菜式❣️❣️淡淡龍蝦肉真係見到真材實料,貨真價實!最鐘意🫶🏻就係個意大利飯水潤而濃稠的質感,龍蝦汁包裹着每一粒意大利飯,食落同白飯不一樣的煙韌! 2️⃣精選烤肉串燒拼盤
哇呢個拼盤好抵食啊!入面有豬肉腸、烤雞、扒菜、羊扒、西冷同薯角。講咗肉先🤩豬肉腸柔軟又多汁,食到勁香肉味同香料味🤪烤雞好嫩,羊扒好有咬口,西冷非常juicy😋😋最鍾意食啲薯角,出邊酥脆入面軟淋🥰🥰份量超級夠👍👍最靚嘅係佢嘅擺盤勁有心思🤣🤣影咗勁耐相🤪 飲品我地都嗌咗blue afternoon lime,望落藍色🌀好靚,飲落都好清新,唔會太甜😬