2020-09-08
平日我都唔係特別鍾意越南菜見佢宜間評價幾好就試吓都唔錯叫咗個越南海鮮酸辣鍋 ($168)依個係佢個鍋未熟嗰陣影 所以望落冇咁吸引😀鍋size一般 唔算好大 有大蝦🦐有蜆肉 有魷魚🦑有八爪魚🐙有蕃茄🍅有大量芽菜 同更大量菠蘿🍍基本上成個煲底都係菠蘿味道上酸酸甜甜又鹹 但完全唔辣因為落咗金不換 好香!啲海鮮好入味 同新鮮 不過份量較少所以宜個鍋就一般般另外叫咗個手撕雞撈檬 ($68)反而依個好好食👍🏻份量多 材料豐富 有青瓜🥒紅籮蔔絲🥕芽菜 生菜🥬炸蒜 🧄手撕雞都好多 而且又淋又嫰 一條條 好味😋檬粉都幾有質感 同時撈埋啲脆卜卜嘅蔬菜 多重口感醬汁酸酸甜甜 令檬粉索汁有味唔好睇少炸蒜 因為佢地好香口 味道超出 撈埋更加好食因為佢凍食 感覺好似食緊沙律咁 唔會好heavy-味道幾好 尤其粉麵飯類環境okay 只不過因為2人限聚令 令一班人食得冇咁方便服務超貼心 基本上佢地好留意到你嘅需要 唔洗出聲已經知道你要咩😂又好有禮貌性價比就一般 不過好在有9折 整體都抵食好唔錯嘅一間越南菜 地理位置易搵 MTR exit E2 一出 入銀行中心已經係 約朋友啱曬 唔驚搵唔到
見佢宜間評價幾好就試吓
都唔錯
叫咗個越南海鮮酸辣鍋 ($168)
依個係佢個鍋未熟嗰陣影 所以望落冇咁吸引😀
基本上成個煲底都係菠蘿
味道上酸酸甜甜又鹹 但完全唔辣
因為落咗金不換 好香!
啲海鮮好入味 同新鮮 不過份量較少
所以宜個鍋就一般般
另外叫咗個手撕雞撈檬 ($68)
份量多 材料豐富 有青瓜🥒紅籮蔔絲🥕芽菜 生菜🥬炸蒜 🧄
手撕雞都好多 而且又淋又嫰 一條條 好味😋