2018-08-04
今晚又同媽咪撐枱腳 特登帶佢嚟食呢間古早味台灣餐廳😋食佢個花枝蝦餅😝😝我哋叫咗個台灣牛肉麵🐮 一個花枝蝦餅 台式手卷 甜品就要咗個綜合芋圓😋台灣牛肉麵有少少辣嘅 因為落咗啲豆瓣醬係個湯底度😛 刺激下味蕾 但係又唔會真係好辣☺️ 媽咪就好欣賞佢個麵底👍👍 好似係手工麵咁 好煙un!👍花枝蝦餅係推介嘅😍 因為炸粉唔會太厚 亦都唔會有油味 食落仲好有口感 粒粒花枝!😍😍 一嚟到我哋食完先記得影相 原本有六塊架😂😂台式手卷就幾得意😝 入邊嘅有兩款台灣腸 醃蘿蔔同青瓜 不過手卷個酥皮我就覺得可以再鬆化啲😛 我都好欣賞佢個設計👍☺️ 好方便食 真係有好似台灣掃街咁嘅感覺呀😝😝 太好味唔夠喉tim😂😂 我哋仲加咗個雞翼 薑母黑糖雞翼!😍有驚喜!!個汁真係有薑母同黑糖味😍仲有啲薑絲喺面添啊 有啲似食糖水嗰個薑湯!好好味阿☺️☺️綜合芋圓就有芋圓 紅豆 綠豆 珍珠 同埋涼粉😝 不過芋圓我就覺得煮得淋左少少🤔 但有奶香 配埋其他配料食都唔錯既 尤其係涼粉😋😋成餐飯都係$200多啲 好食又抵食!😋😋
成餐飯都係$200多啲 好食又抵食!😋😋