2018-08-23
[ fusion菜 | 餸多過飯超正煲仔飯🦀]••平時男朋友接濟我唔少,每逢到月頭出糧都會請返佢食飯💸呢間之前同朋友食過覺得好好味,成日都好想帶佢黎試下👅不過兩個人都唔叫得多野,有兩款都係之前食過👍🏻今次仲食左個甜品🍡⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆🔹八仙過海 點紅點綠($268)⭐️9/10完全係海鮮多過飯😳有8款海鮮,樣樣都大大粒,應該有半煲都係料👍🏻(我真係逐樣數有無8種海鮮🤓),最驚喜係八爪魚好彈牙🐙每樣都煮得剛剛好,保留到爽口彈牙😋煲仔飯撈埋羅勒蒜茸醬,好惹味,不過食完會好口臭🙊蟹肉隱藏得好好,一絲絲撈勻哂係啲飯度🦀仲有飯!焦!脆卜卜好好味👅-🔹李小龍蝦($208)⭐️8/10原條龍蝦尾起肉😍係勁厚肉,好爽口!好似鋸扒咁鋸佢🦐比黑椒汁浸住,我話覺得啲汁個味好熟悉,男朋友話係平時碟頭飯既黑椒汁,個感覺好親切💞另外會跟炸饅頭,配煉奶泡沫😳覺得個泡沫好得意,食落就係煉奶味,但又無煉奶咁甜,點都好啦~炸饅頭+煉奶係絕配🤟🏻-🔹金蝦脫殼($148)⭐️9.5/10我認為係必叫‼️雖然個賣相唔吸引,但真係好好食!我第一次食個時係勁驚嘆😱係大大舊蝦球,溝埋鹹蛋黃一齊炸,仲有啲黑松露,總之就好鬼正🤤之後再幫襯,都
⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🔹八仙過海 點紅點綠($268)⭐️9/10
🔹李小龍蝦($208)⭐️8/10
🔹金蝦脫殼($148)⭐️9.5/10
我認為係必叫‼️雖然個賣相唔吸引,但真係好好食!我第一次食個時係勁驚嘆😱係大大舊蝦球,溝埋鹹蛋黃一齊炸,仲有啲黑松露,總之就好鬼正🤤之後再幫襯,都一定會揀返佢黎食👅
🔹破鏡重圓($98)⭐️7.5/10
一碟得三粒好珍貴😮好大粒,大概有乒乓球咁大🏓有一層衣包住薑汁,薑汁入面有一粒好細既花生丸子🥜就係普通食開既薑汁糖水,花生丸子偏淋有少許花生味,係勝在好玩💥
我第一下無聽話,將湯丸放中間咬,真係差啲濁死我💀仲要啲薑汁係熱同微微辣😭
. . .
➸ 👩🏻🍳侍應提醒: 湯丸要放左/右邊先好咬,放中間會怕濁親💦同埋咬破時一定要合埋口,如果唔係會爆到周圍都係🤭
🔺上層裝修都好有港式大排擋feel🥢而下層就係酒吧feel🍾