2020-06-18
呢間台灣菜喺屋企附近,想食好耐,不過成日好多人排!今日訂佐枱就黎試下!豬軟骨鯊魚骨豆乳湯麵佢有得俾你揀刀削麵定拉麵,我揀佐拉麵,質地幾好,軟硬度無得揀但佢做到恰度好處,吸到湯既味,個湯底幾濃,好開胃,有炸蟲草喺面,又有兩條似油炸鬼既物體,唔知咩黎,不過幾脆幾好食!😂 糖心蛋整得唔錯!有大概四塊肉,醃得幾入味,不過唔算好驚喜!重有少少菜添!感覺上佢唔算係傳統食開嗰種日式拉麵,不過係好食既,佢湯底同拉麵質地幫佢加佐好多分!雙色鹽酥雞雙色包括黑松露醬同另一款黃色醬,我唔肯定款黃色既係咩醬,但係我鍾意呢個醬多啲,因為如果你點個黑松露醬呢,係無佐黑松露味,我就甘試個露先食到。。噢😯原來係黑松露味!整體黎講,我覺得okay既,但係未到好impressive (因為一星期前食過更好食既😂)原條鰻魚起司蛋餅呢個好飽!好大份!上枱時,職員會幫你燒一燒死返先!鰻魚係厚同無骨既!呢個我幾欣賞!cheese 唔算好濃味!個蛋餅其實有啲似pancake 加厚版卷埋甘!配埋喺少少sauce 食幾好!不過我覺得個蛋餅可以薄返少少🤏🏻,甘會更好飲品方面,嗌佐一個珍珠奶茶,一個鮮芭樂苦瓜汁!珍珠奶茶似係用佐伯爵茶做底!
豬軟骨鯊魚骨豆乳湯麵
雙色鹽酥雞
原條鰻魚起司蛋餅
飲品方面,嗌佐一個珍珠奶茶,一個鮮芭樂苦瓜汁!珍珠奶茶似係用佐伯爵茶做底!幾特別!
鮮芭樂苦瓜汁就幾清新幾特別既!消濟一流!
臨走嗰陣,哥哥送佐個奶茶布甸!都係似伯爵茶味!幾好食既!