2023-06-16 374 瀏覽
#搞串個pantry 之前講過,車仔麵🍜可以算係香港🇭🇰一個特色地道美食👅。今次我哋就嚟到#荃灣 一間開咗好多年嘅街坊車仔麵舖😎。呢間車仔麵舖望落非常地道,非常地踎👻,非常符合車仔麵嘅形象。今次就試吓佢究竟好唔好食🥳!!我哋嗌咗兩碗三餸車仔麵,連嘢飲需要$46💰。送方面我哋分別嗌咗豬腸、滷水雞翼🍗、魷魚、冬菇、龍蝦春卷、牛筋🐮。而呢度嘅滷水汁、沙嗲汁,或者其他醬汁都係自助嘅😋。試咗六樣餸,比較推薦呢間舖頭嘅滷水嘢🤩🤩,例如滷水雞翼、冬菇呢啲就滷得好入味,非常出色😜!!另外,都推薦佢嘅豬腸同埋牛筋,呢兩樣嘅口感都彈牙,而且都好入味🤤。相信住喺荃灣嘅街坊,都應該食過呢間車仔麵,或者佢哋嘅滷水嘢🤗。如果大家得閒經過荃灣,又唔介意係一間咁地踎😊,或者需要坐馬路邊嘅餐廳食嘢,都可以嚟試吓💕!!
#搞串個pantry

2023-04-29