2017-02-11
今日行街買衫日,行完聯合廣場後行直個邊揾野食,想少少西餐野就擇星廚啦。環境坐得幾ok,有卡位。我地叫兩樣野食加兩杯檸檬茶水。見好多人叫豬手,我地就跟風啦要左烤焗咸豬手配酸椰菜118蚊。豬手配三種汁,包括黑椒汁 芥末 黑醋汁。黑椒汁配係好夾唔辣,芥末就係比較香口唔會太留既,黑醋汁就好岩帶酸既人 食落較清。黑豬手size同超市急凍豬手大,少少咸香味,木上碟既油無乜。有少量沙津同酸菜,酸菜唔會太酸,男士都食得落,清口一流。開始切啦!一切,油光不算多,肉實,也可以連皮切唔會太離皮!皮脆而不油,唔會烤到黑色一點點既!肉實帶咸,好粉嫩既肉,有根既位特別juicy同有口感。凱薩沙津55蚊好大個size,菜好新鮮,脆脆聲。菜份量多外,有小麵包,芝士條,煙肉同一大片"pam ma ham"。沙津汁唔會太多,煙肉特別一讚係唔會好硬!仲有少少林配菜咁食先好,平時好多餐廳煙肉硬到餅咁。西班牙火腿唔會太咸,我地整細放入菜好好食。雖然都多人,但店員見我地舉手,都好快嚟幫我地。其實豬手可以加15蚊有餐,包湯 飯/意粉 飲品好抵,但我地太飽所以最後食完野就淨加野飲清下味。
見好多人叫豬手,我地就跟風啦要左烤焗咸豬手配酸椰菜118蚊。豬手配三種汁,包括黑椒汁 芥末 黑醋汁。黑椒汁配係好夾唔辣,芥末就係比較香口唔會太留既,黑醋汁就好岩帶酸既人 食落較清。黑豬手size同超市急凍豬手大,少少咸香味,木上碟既油無乜。 有少量沙津同酸菜,酸菜唔會太酸,男士都食得落,清口一流。開始切啦!一切,油光不算多,肉實,也可以連皮切唔會太離皮!皮脆而不油,唔會烤到黑色一點點既!肉實帶咸,好粉嫩既肉,有根既位特別juicy同有口感。 凱薩沙津55蚊好大個size,菜好新鮮,脆脆聲。菜份量多外,有小麵包,芝士條,煙肉同一大片"pam ma ham"。沙津汁唔會太多,煙肉特別一讚係唔會好硬!仲有少少林配菜咁食先好,平時好多餐廳煙肉硬到餅咁。西班牙火腿唔會太咸,我地整細放入菜好好食。 雖然都多人,但店員見我地舉手,都好快嚟幫我地。其實豬手可以加15蚊有餐,包湯 飯/意粉 飲品好抵,但我地太飽所以最後食完野就淨加野飲清下味。