2021-11-09
最近凍凍地,同朋友想搵一間食雞煲打邊爐嘅地方,所以就嚟咗呢間餐廳。餐廳環境幾舒服,整體都非常乾淨,唔會好似一般火鍋店咁地下黐立立,好污糟。另外我都欣賞佢啲枱好闊,佢嘅四人枱面積好大,就算叫好多嘢食都唔會出現放唔晒餸嘅問題👍🏻抵讚!仲有不得不提嘅係呢度嘅侍應服務態度好好,啲姨姨都超級有善👍🏻食物方面叫咗個招牌雞煲,雞煲有唔同嘅辣度可以選擇,我今次叫咗個唔辣嘅。雖然係唔辣,但係啲雞食落都好惹味,我最欣賞嘅係佢啲雞好多都好嫩滑,食落唔會好鞋口,而且啲骨唔會話太大件,每件食落去都啖啖肉,食得辣嘅朋友叫有辣嘅會更惹味!叫雞煲嘅重點之一係呢度竟然雞煲會免費送一碟牛肉!叫一隻雞甚至會有日本和牛添!一班朋友一齊share食勁抵!另外呢間舖頭最特別嘅係除咗可以食雞煲同打邊爐之外,仲可以叫泰國嘢食,打邊爐打到悶悶地都可以叫啲泰國餸。今次我就叫咗一個泰式串燒試吓,分別有雞牛豬每樣兩串,啲肉食落好夠味,配埋特製嘅花生醬汁,食落好惹味!配啤酒食一流👍🏻前菜我哋叫咗個豬頸肉沙律,沙律嘅醬汁本身辣辣地,豬頸肉味道都好正常,配埋啲菜一齊食中和返肥膩嘅感覺,幾清新 !主菜方面叫咗個青咖喱牛腩煲,青咖喱唔係好辣,個煲入面
主菜方面叫咗個青咖喱牛腩煲,青咖喱唔係好辣,個煲入面都幾足料,有好多舊都幾大塊嘅牛腩,牛肉食落去唔會好硬,煮到好淋好入味,配返碗飯一齊食簡直無得輸🤣
另外仲叫咗個蟹肉芒果炒飯,炒飯都非常足料,個飯上面鋪滿左蟹肉,蟹肉食落去味道都好鮮甜,入面嘅芒果都好大粒而且一啲都唔酸,配埋蟹肉同炒飯一齊食增添另一番口感👍🏻
最後食到咁滿足都叫咗個椰汁糕同埋椰汁冰,甜品同埋飲品味道都正常,我最欣賞嘅係佢飲品嘅份量都幾多,呢個價錢來講都幾抵飲👍🏻