2019-09-30 1344 瀏覽
長洲餐廳多, 但係多數都係茶餐廳, 選擇少, 試食過兩間泰國菜, 都係麻麻地, 兩間都貴 (同港島有得比). 我成日經過都見到好多人, 所以今次諗住去睇下佢哋係買乜嘢, 原來係泰國菜加打邊爐, 呢間係第三間試嘅泰國菜, 平啲之餘, 份量亦都幾好, 第一次食pat thai有咁多隻蝦 (起碼有六、七隻) 亦都炒得幾好食! 豬頸肉好好食, 嗌咗幾份 (我哋係兩大三小食), 唯一嘅唔好處就係地方那渣啲, 啲枱開響公廁後面😅 我哋坐咗入去有冷氣嘅地方. 我老公話啲青咖哩雞幾好食 夠辣又唔係太難, 生菜包豬肉ok, 個味唔差不過有啲乾, 恐龍蛋唔錯, 我小朋友至愛. 下次會再去試下佢啲打邊爐, 見佢個打邊爐餐牌好似有好多嘢食 😋😋😋
  • 燒豬頸肉