2022-08-04 230 瀏覽
星期二放工,約朋友係荃灣食晚飯去到大鴻輝揾野食,行經佐賀燒肉谷環境同menu好似幾吸引因為對我黎講食飯傾偈環境同食物都好重要7點半入座,侍應俾左卡位我地,都幾闊落解釋完個menu, 揀左Level 4極上和牛海鮮放題頭盤一到就少不免相機食先,有主打煙燻壺漬封門柳,侍應哥哥幫我地燒,入味多汁,所以之後我地都encore左兩次九宮格嘅肉我地逐樣燒逐樣試,最鍾意就係安格斯牛小排同牛頸脊,肉質軟腍腍~有時去其他燒肉店好驚d牛肉質鞋口,但哩九款都屬於中上,最最最鍾意,就係我至愛嘅牛舌,爽口之餘仲勁有牛香,一d都唔韌,encore左超多次其次海鮮我地叫左蝦、蠔、蜆,特別推介個蝦,大大隻蝦啖啖肉好正~最好笑係我地叫左好多野食,當侍應放低個舊白色野,硬硬地,仲諗緊我地有叫咩?原來係年糕,燒起上黎外脆內軟,口感好得意,好似唔係好多地方有得食整體上黎講我覺得幾好,野食同環境都幾滿意,值得一讚係d侍應,好有禮貌,見親我地清一碟就會幫我地執乾淨,唔錯!
星期二放工,約朋友係荃灣食晚飯
去到大鴻輝揾野食,行經佐賀燒肉谷環境同menu好似幾吸引
因為對我黎講食飯傾偈環境同食物都好重要

7點半入座,侍應俾左卡位我地,都幾闊落