2022-10-02 185 瀏覽
之前疫情嚴峻既時候,都盡量少出街,多數叫外賣,外賣食得平野多,都會想試下貴些特別些既菜式! 今次就試呢間馬拉菜。我地叫了佢3款餸: 去骨海南雞(半隻),馬來咖喱牛腩,巴東牛肉。先講海南雞,賣相一望已經覺得好靚仔,整齊肉多,配汁都係平時見到的3款,一款辣,一款薑蓉,一款黑色醬汁雞肉滑而多,肉不會韌,亦不覺得太油,有2,3塊青瓜片作為配搭,可去走膩感。馬來咖喱牛腩,本來我都比較少食辣,老公會食多一點,但這個辣我還可以食少少,咖喱味道豐富,相信是有落香料去煮,不會是普通平價咖喱飯的咖喱味道。少食辣的我都不自覺食多少少。而巴東牛肉亦值得一讚。本來都覺得辣的東西不會食太多,但呢味真的食完想再食,牛肉好淋易咬,醬汁好入味,而且味道好夾。辣得來仍會想再放入口再食! 這道菜是意料之外地好食!綜合3道菜都好有水準,價錢2百幾,但外賣又想有特色,這間真係唔錯! 👍付款後都不用等好耐便可拿走!見佢堂食環境亦衞生整潔,堂食外賣都係唔錯選擇!

付款後都不用等好耐便可拿走!
見佢堂食環境亦衞生整潔,堂食外賣都係唔錯選擇!
巴東牛肉
海南雞半隻