2023-04-16 134 瀏覽
同朋友放工由旺角行到長沙灣談心, 行到一半有D肚餓, 見到呢間越南野門口都有人排隊, 咁我地就去試下門口都有人排隊, 不過唔係等左好耐, 大約5分鐘就有位餐牌主要都係食越南湯粉, 另外都有D其他既小食餐廳仲要用QR code落單, 好方便我叫左個雞絲扎肉撈檬, 朋友就叫左個火車頭湯河黎到個份量好多, 感覺好抵食黎到既時候個雞絲仲係熱熱地, 呢樣野幾好, 因為平時食個D撈檬通常D雞絲都凍曬硬曬唔好食呢到個檬粉係涼既, 但係D雞都係熱熱地, 咁D雞黎到就唔係硬曬, 好食好多另外扎肉都好彈牙, 好食朋友個火車頭湯河, 入面有牛肉, 牛丸, 牛展同牛腩不得不讚既係個牛展, 係超淋, 真係阿婆冇牙都食到, 仲要好香, 比100分個牛展牛腩相對上就無咁淋, 但係有好香既牛味湯底都係好香既牛骨湯, 加埋香料既味真係好似係越南食緊咁呀另外小食我地叫左個米紙卷, 同埋一碟菜米紙卷個份量好多, 好大碌, 黎到個陣真係驚食唔曬呀點酸辣汁食, 個口感好豐富, 食到好香既香草味, 一啖咬落去成個口都係料性價比超高另外我地再叫左杯檸茶同青檸梳打, 就正正常常啦總括黎講呢間野既味道好好, 份量超大, 好岩平時幾個人
門口都有人排隊, 不過唔係等左好耐, 大約5分鐘就有位

餐牌主要都係食越南湯粉, 另外都有D其他既小食

餐廳仲要用QR code落單, 好方便

我叫左個雞絲扎肉撈檬, 朋友就叫左個火車頭湯河
黎到個份量好多, 感覺好抵食

另外扎肉都好彈牙, 好食

朋友個火車頭湯河, 入面有牛肉, 牛丸, 牛展同牛腩
牛腩相對上就無咁淋, 但係有好香既牛味
湯底都係好香既牛骨湯, 加埋香料既味真係好似係越南食緊咁呀

另外小食我地叫左個米紙卷, 同埋一碟菜
米紙卷個份量好多, 好大碌, 黎到個陣真係驚食唔曬呀
性價比超高

另外我地再叫左杯檸茶同青檸梳打, 就正正常常啦

總括黎講呢間野既味道好好, 份量超大, 好岩平時幾個人黎食飯
性價比超高, 下次會再黎幫襯
2023-04-14
5 分鐘 (堂食)