2024-11-17 406 瀏覽
今日出黎新蒲崗純粹食個晏,行過都唔知佢門面係咁,側邊睇以為係髮型屋。入到去已經俾收銀個櫃吸引住,放滿哂酥皮撻同酥皮布甸包。口味好多,選擇困難症嘅你一定搞唔掂😂我冇喺店入面影相,因為都多人喺度唔方便。店入面仲有個位置供蝴蝶酥同曲奇客人自行試食,試左啱自己再買正裝。蝴蝶酥好鬆脆,牛油味好出,睇返呢間餅店用嘅係金筒牛油。蝴蝶酥仲好食過某酒店嘅,價錢上差不多。我同老公全部一人一半,食完都飽飽地,飯都唔使食。伯爵麻糬撻個茶味唔算好突出不過都唔差,酥皮放左一晚再翻焗都仲好脆口,亦唔係好甜,呢個可以一試嘅。雞蛋布甸包好正,因為未試過佢嘅產品,所以一定會買原味試下。佢個包外圍都係用酥皮做。一樣,翻焗都好鬆脆。最欣賞佢個燉蛋,好滑仲要有雲呢拿籽!呢個必吃。最後深色有珍珠嘅係珍珠奶茶味嘅都好好食,茶味濃,佢比麻糬撻嗰個茶味更濃更突出。翻焗左珍珠變得怪怪地,但都冇影響成個包嘅口感,呢個好值得試,鍾意茶味嘅一定食佢。總括黎講呢家餅店好值得黎睇下,佢嘅產品好多元化,價錢亦都合理。佢都有好多開心果味嘅野食。最近食得太多開心果甜品喇,試下其他野都俾左唔少驚喜我,呢間絕對值得回頭回購👍

2024-11-14
外賣自取