2023-02-25 45 瀏覽
去啲裝修懷舊嘅餐廳,感覺都有啲親切感。燈籠滷味正好比到我呢種感覺。🥢每款配料十多元起,款款都好吸引,所以叫咗四款配料,鴨胗,大腸,甜不辣,台灣王子麵,白蘿蔔,仲可以揀多蔥😍😍甜不辣略帶煙韌似魚糕,大腸滷得入味,肥膏仲好甘香,鴨胗唔會死死實實,最有驚喜係蘿蔔,好入味好淋又冇渣,推介。王子麵索左個滷汁,彈牙好食,唔錯。🌮花生醬、火腿、起司手抓蛋餅滿滿嘅餡料,芝士都幾多,口感軟糯,花生醬味突出, 呢個記得趁熱食,唔鍾意食花生醬嘅,都仲有其他兩款俾你揀,可以⼀試。🐷眷村懷舊排骨滷肉飯呢個飯啱哂大隻仔,一定夠食。排骨大大件,又嫩滑,肉燥又唔會太鹹,佐飯一流,唔錯唔錯。🍧燈籠芋見你(冷)最後整返個甜品,好足料,最鍾意樣樣都有得你食,有煙韌地瓜圓、芋圓,仙草、芋泥、紅豆、紫米,燕麥,黑糖,花奶,仲有啲刨冰,整體口感味道都好正。

🌮花生醬、火腿、起司手抓蛋餅

🐷眷村懷舊排骨滷肉飯

🍧燈籠芋見你(冷)