2005-08-22
上星期六同個朋友仔一齊去食個lunch,兩個女仔叫o左一個cod fillet with chips 同onion rings。先黎onion rings,唔,真係幾脆o番,不過唔知係咪我太鐘意生洋蔥o既辣,我一路都唔係太好熟onion,今次我就覺得d rings有d酸啦~不過真係幾脆呢~之後上cod fillet,阿老闆都單o左我地一聲好熱咁,不過唔理啦,即刻放o左一條薯條入口,嘩,勁熱,同勁好食呀~因為條薯仔好粗,所以你仲可以食倒o個種碘粉質o既甜味,仲要夠熱,簡直係我咁大個女食過最好食o既薯仔條~大家知啦,出面o既薯仔條通常都會炸到好過火燶晒o家嘛~不過我就唔用茄汁/其他sauce,因為咁樣先食倒薯仔味,呵呵~cod fillet就冇乜特別,因為我一路都唔鐘意炸粉,咁佢o既cod fillet就好似coat o左好大層咁,我麻麻地鐘意囉~不過真係相當肥膩,食完個胃都係咁頂住頂住~我去時係one man band,不過都ok,老闆serve得都幾有禮貌o家~
不過真係相當肥膩,食完個胃都係咁頂住頂住~