2020-02-12 295 瀏覽
去到西貢,去食咩人都話要食嘢大雞髀,其實呢隻雞髀接近$50,我覺得真係有少少貴,但係份量都大隻,有手掌咁大,佢炸得好香脆但唔乾身,肉質嫩滑雞皮脆身,味精唔會太重,調得幾好味😋因為我行完山去食更好食😋佢有一款係細粒少少,$37的雞比,我覺得如果細食女仔就可以食呢一隻,質感同埋味道冇咩分別,細隻嗰個叫咗鹹蛋黃醬。比較唔滿意係鹹蛋黃醬雖然好食,但唔係成隻雞髀都查均,只係中間放咗少少咁樣,我個人覺得就唔太細心,唔會話啖啖都有鹹蛋黃味。另外有少少唔高興嘅事,叫咗兩份鹹蛋黃魷魚酥,竟然只有一小盒嘅份量(睇圖片),同店員講佢竟然話係兩份加埋就係呢個份量!(我覺得係比少左但又唔想再整😒)$37一份,呢度加埋70幾蚊!😷😷😷小食來講咁少真係唔OK,佢係外賣又唔係堂食都咁貴咁少分量難以接受!但係食物來講其實係非常好食,大條多汁彈牙,純粹係份量同價錢真係唔OK,食物質素來講唔錯!