餐廳: Peek-A-Poke (希雲街)
資訊:

2021-12-30 226 瀏覽
Boxing day 去咗食可能因為落雨,唔使等位。因為小店,坐位唔算多,但都算坐得舒服。朋友食素,所以呢度係唔錯嘅選擇。Menu簡單,有配好嘅,同自選嘅,有選擇困難嘅人就最啱。朋友叫咗素食之選,我叫咗自選三文拼吞拿。飯底有珍珠米,糙米,同沙律菜揀,仲可以mix添。素食之選:有雜錦香菇,豆腐,海帶,同枝豆仁,醬汁係香菇醬油。香菇好惹味,將所有嘢伴埋一齊,味道好好。我地仲加咗份牛油果,撈埋一齊食,勁正。自選配搭:三文魚拼吞拿魚,配料可以揀三樣,我要咗香菇,蟹子,青瓜,醬汁要咗 山葵沙律汁。自選配搭,仲可以揀埋紫菜,芝麻,木魚花嗰啲。。整體嚟講,份量好足,一個人食一碗會勁飽,魚生好大粒,配料都好足,味道好好,雖然所有配料都有各自嘅味,但撈埋一齊,味道同口感都好豐富。店員姐姐好好,好有禮貌。係,我地仲叫咗個炸水牛芝士,即叫即炸,熱辣辣,好香好好食。佢仲有其他小食同飲品,下次可以試埋。(唔記得影個素食之選添)
Boxing day 去咗食

可能因為落雨,唔使等位。

因為小店,坐位唔算多,但都算坐得舒服。
朋友食素,所以呢度係唔錯嘅選擇。
Menu簡單,有配好嘅,同自選嘅,有選擇困難嘅人就最啱。
朋友叫咗素食之選,我叫咗自選三文拼吞拿。

飯底有珍珠米,糙米,同沙律菜揀,仲可以mix添。

店員姐姐好好,好有禮貌。

係,我地仲叫咗個炸水牛芝士,即叫即炸,熱辣辣,好香好好食。

佢仲有其他小食同飲品,下次可以試埋。
(唔記得影個素食之選添)