餐廳: 小曼谷泰國美食 (南角道)
資訊:

2024-05-13 144 瀏覽
九龍城有小泰國或者小曼谷之稱,嚟到九龍城食泰國嘢基本上就係香港人成日會去嘅地方,尤其是夜晚會特別墟冚特別多人。所以今次避開夜晚,食中午,而且地點都好方便,而家有埋宋王臺站,根本就一出就極多美食圍住我。今次有少少叫多咗嘢食,所以見到成枱都係嘢,但係每一樣嘢基本上我都食得7788 ,冇浪費。好多嘢都推薦,但係最令我驚喜嘅係香葉肉碎蝦膠皮蛋。一來份量好多,皮蛋糖心包喺脆脆入邊,食落兩種口感好正!側邊嘅香葉都炸到好脆,口感一流,又香又鬆脆!仲有餐廳正推出夜市指定菜式堂食$38,好扺。 我至愛嘅芒果糯米飯,炒米粉酸辣鳳爪佢都係好高質!海南雞飯椰青嗰啲就唔使講啦,泰國菜基本嘢都係好有水準!

仲有餐廳正推出夜市指定菜式堂食$38,好扺。

• 芒果糯米飯