2017-11-12
難得朋友揸車,就入元朗依間比較偏僻啲既餐廳食下飯一坐低就會有人嚟介紹食咩蠔,好多選擇同佢講想食咩類型既蠔,佢就會介紹番,唔使自己揀小試牛刀,每人嗌左三隻嚟試下依3款都好新鮮,又啱我同朋友既口味,無介紹錯可以先嗌左蠔食住先,再嗌其他嘢食蒜頭法國包(半份 $32)見好多人嗌佢,我地都嗌左嚟試下幾得意,個蒜頭焗到好軟身,再將佢搽落個麵包到麵包夠脆同熱,朋友話蒜頭味唔夠重,不過對於我依啲唔鐘意太勁蒜頭味既就覺得啱啱好之後我地兩個人就嗌左一個dinner set share~個set加$25可以轉龍蝦湯味道濃郁,好好味知道我地係share,就好細心咁先將碗湯分左兩份先上枱主菜就揀左肉眼扒~會切好晒先上枱,方便食會有岩鹽同黑椒嚟點番個扒不過整體嚟講,個扒就一般般,肉味唔係好夠最後就再嗌多個鵝肝野菌意大利飯侍應教落整爛個鵝肝,等啲鵝油撈埋落啲飯到就會更加香確實係好香,但食到最後就有少少太油膩既感覺🙈好彩份量唔算太多,都食得晒兩個人加埋都只係$683,如果將依個餐廳既服務同食物質素放係有靚景睇既地方,肯定就變左每人$683🙈🙈🙈不禁要再提多次,依間餐廳既服務真係一流好用心介紹,又夠體貼照顧客人需要地方
之後我地兩個人就嗌左一個dinner set share~
主菜就揀左肉眼扒~會切好晒先上枱,方便食
會有岩鹽同黑椒嚟點番個扒
不過整體嚟講,個扒就一般般,肉味唔係好夠
兩個人加埋都只係$683,如果將依個餐廳既服務同食物質素放係有靚景睇既地方,肯定就變左每人$683🙈🙈🙈不禁要再提多次,依間餐廳既服務真係一流好用心介紹,又夠體貼照顧客人需要地方偏僻換嚟價錢夠合理絕對係可以再嚟既一間餐廳