2018-09-17
最近同事話尖沙咀亞士厘道有間性價比極高既午市Omakase ,所以就約埋我一齊去!位置都非常方便唔難搵,餐廳裝潢以木為主,濃濃既日本風情出哂黎呢!師傅係正宗日本人,說話親切可愛,可以好放鬆咁enjoy !前菜係冷盤墨魚仔配上酸酸既醬汁,墨魚非常爽口,呢個醬汁我好中意,酸酸地好開胃!之後就係菜碗蒸口感非常嫩滑!然後就到我期待既壽司部分!金目鯛壽司油脂含量適中 魚肉細膩深海池魚壽司油脂厚實,用火槍燒過後,油脂更豐富甘甜,入口質感爽,透有淡淡既鮮甜帶魚壽司我第一次食帶魚,輕輕燒過既帶魚增加左質感同油脂香味,魚肉味道較清!左口魚壽司 質感較結實,新鮮爽口,我好中意師傅係上面放左少少辣蘿蔔,味道層次更豐富!赤貝壽司赤貝味道鮮甜,肉質好脆嫩,啖啖彈牙,師傅既刀工仲好令!海膽杯師傅好重手落左好多海膽,海膽甘甜不澀,味道濃厚,質感非常細滑 我最愛❤食完壽司,就可以飲魚湯,魚湯味道濃郁,湯底濃到變左奶白色,完全無腥味!甜品就係豆腐雪糕,豆腐雪糕我一向都好中意,清甜得黎唔會過甜,雪糕質地柔滑 👍🏻呢道性價比極高,所有食材都從日本空運過黎,完全同係日本食既無分別呢!
師傅係正宗日本人,說話親切可愛,可以好放鬆咁enjoy !
然後就到我期待既壽司部分!
油脂含量適中 魚肉細膩
赤貝味道鮮甜,肉質好脆嫩,啖啖彈牙,師傅既刀工仲好令!