2022-01-19 1076 瀏覽
喺中環搵食嘅時候見到呢一間九頭鳥米線,一睇個Menu心諗咁似譚仔嘅,就即刻上網check吓啦,原來網上傳佢係譚仔最大嘅勁敵喎,身為連鎖咁多fans嘅譚仔,竟然有間同佢差唔多嘅米線餐廳,仲要話同佢有得揮!就二話不說入咗去試吓啦~~餐廳嘅環境行木系風,感覺都幾家居幾舒服😂過橋米線 蕃茄湯底(+$3)入面嘅食材同譚仔嘅過橋米線真係差唔多,入面嘅食材都幾新鮮。而且佢蕃茄味嘅湯底好濃郁,係有好多煮爛晒嘅蕃茄蓉喺度,感覺真係真材實料嘅湯底。對比番譚仔嘅蕃茄湯,每間嘅質素真係好參差。所以蕃茄湯來講呢間嘅過橋米線真係好食好多,所以一嚟到已經忍唔住食咗幾啖先記得影相😂 佢賣相差都係因為我已經開咗餐😂😂😂冬菇米線 雲南酸辣(+$3)喺揀湯底嘅時候都唔知湖南酸辣同雲南酸辣有咩分別,見到雲南酸辣嘅辣到有多啲選擇,而且配料都幾多,入面有肉碎、酸菜、花生等等,感覺上似譚仔嘅酸辣~冬菇好入味,米粉偏淋,湯底清爽好惹味!

過橋米線 蕃茄湯底(+$3)

冬菇米線 雲南酸辣(+$3)