2022-09-12 750 瀏覽
荃灣生記粉麵,大家都唔陌生, 之前我都試過post過一次😂今次帶埋朋友仔去食,一個要咗牛展米線, 另一個要做鹹菜豬腸米線🤣 不如我哋兩個都會必加春卷❤️上到嚟啲餸都好多, 牛展都算幾林, 都有較香口嘅味道, 而且肥瘦均勻👍🏼豬腸商家做得好好, 佢會將豬腸內嘅肥膏全部刮乾淨, 保持衛生, 如果鍾意食肥膏嘅你應該就唔啱啦, 我自己就鍾意食瘦啲,所以都算幾衛生,煲得幾林,好入味 👍🏼基本上入嚟都會叫春卷, 冇記錯呢度嘅春卷係自己做嘅, 有啲魚肉味, 少咗一種防腐劑味, 都幾天然😂平時啲店員問你要大中小辣, 今次佢淨係問我哋加唔加辣,我哋仲以為係原本有辣味嘅基礎上再加大辣, 所以我哋講咗唔加, 後尾先發現俾佢fake咗😂不過好彩本身米線都有輕微嘅酸辣味, 所以個湯底睇落比較清, 不過都係有味道嘅, 只係唔夠辣啫🤣🤣🤣呢間都係令我會返轉頭嘅舖, 荃灣經過都可以試下, 記住千祈唔好食普通清湯粉麵😏要食酸辣~
荃灣生記粉麵,大家都唔陌生, 之前我都試過post過一次😂