2024-02-05 35 瀏覽
尋日收工揾到間日式餐廳🍴裝修非常和風,好似飛咗去日本🇯🇵環境好chill,店員都好nice😛我點咗個日式A5和牛漢堡set,先講下重點嘅日式A5和牛漢堡🍔,每一口咬落去,都感受到嫩滑多汁嘅和牛肉,真係好似喺天堂行走🧚🏻‍♀️真係叫人愛不釋手啦!接下嚟個煮牛肉配西京醬,呢個係正嘅開胃菜啦!煮牛肉咁嫩,同埋同西京醬嘅搭配真係一流🔝咁滑嫩入口即溶,令人咁滿足🤤昆布湯真係絕配✅湯底鮮味濃郁,豆腐滑滑嫩嫩,昆布嘅味道又帶返淡淡嘅海鮮風味,整碗湯都係好平衡!每一口都帶你飛去日本嘅感覺✈️而茶碗蒸係傳統日本甜品,好簡單嘅外觀下面藏住咁多嘅美味🫦蛋液綿密細滑,同埋蒸蛋白嗰層鮮嫩,真係咁多層次好食😚甜品係朱古力蛋糕🍫每一口都係咁濃郁嘅朱古力味,令你嘅味蕾跳舞!朱古力蛋糕嘅滑順口感真係不得了,一試就愛上啦💕