2021-09-16
見過唔少人係呢間主打水墨風嘅飲品店打卡,呢日路過The One ,就試試佢,呢間藝術品飲料店打卡就正喇,味道係咪一樣咁正呢?【麻糬芝麻烏龍鮮奶茶】$39真係水墨畫一般的藝術飲品,絕對要相機食先啦!📸 我叫左少甜走冰,平時飲呢d 手搖杯一走冰就係常溫,唔多唔少都會影到飲品嘅味道,而呢間飲品店嘅走冰都保持到冰涼感,值得欣賞👍🏻另外,第一次飲芝麻夾奶茶,飲落效果都唔錯,我好怕太甜,叫少甜更加飲到奶茶嘅茶香,又飲到濃濃嘅芝麻味,好喜歡呢個配搭!最正係有麻糬呀,細細粒夠煙韌,絕對值得回頭!😋【日式奶茶蛋糕】(跟飲品加配$28)中意呢到嘅蛋糕細細件,一杯野飲加一件蛋糕,啱啱好係一個下午茶嘅份量,一個人都食得哂!😃 蛋糕夠軟綿濕潤,咬落去散發淡淡茶香,甜甜地,同杯芝麻奶茶都好夾!👍🏻見到佢重有Low-Fat Gelato,下次又試吓先☺️☺️
【麻糬芝麻烏龍鮮奶茶】$39
【日式奶茶蛋糕】(跟飲品加配$28)