2021-10-18 13 瀏覽
同男朋友係旺角食完飯,行緊去搭小巴番屋企既時候,經過呢間圓圓小姐,裝修得簡單但又好適合打卡,見到有5,6個人係度等緊飲品,而且見到主打粉紅色漸層草莓系列優格,啱曬我用黎打卡,所以決定同男朋友一人買一杯試下。我簡左戀戀草莓優格(L 連晶球),男朋友就簡左鮮奶三重奏,裡面有黑糖珍珠,芋圓同埋仙草。兩杯我地都叫左微糖。草莓優格賣相好靚,等左5分鐘左右,因為店員話係用新鮮果肉打既,飲落去果然天然清新,士多啤梨帶微微酸,配埋甜既優格中和番,好好飲,無其他舖頭既化學味。而晶球就同其他台式飲品店既差唔多,好好咬。至於鮮奶三重奏就夠曬足料,啲料佔左成杯野7成甘多,飲落香黑糖味,最令我驚喜係佢甜度完全啱啱好,做到重黑糖味但唔令人覺得死甜,真心推介。珍珠係偏煙韌,啱曬我,芋圓就大粒過珍珠,唔會好粉,淡淡芋頭味,唔係好濃個款,但整體好飽肚好滿足,我會話係我飲過黑糖飲品中頭一頭二名。下次經過會再試埋佢既芝士奶蓋,睇下係咪都甘好味

下次經過會再試埋佢既芝士奶蓋,睇下係咪都甘好味
2021-10-18
  • 鮮奶三重奏