2011-01-04 5 瀏覽
補餐生日飯俾朋友,窮家女見唔係正日就無謂去到咁盡,有時經過覺得呢度好靚,諗住平平地試下呢間。可能係星期一晚,冇咩人,顯出我地BOOK位何等KAI子一張MENU,簡簡單單。侍應哥哥好好禮貌,而朋友已經被身後的一排酒櫃吸引住。一邊係食肆一邊係舖好特別,等野食個陣就可以滿足下我SHOPPING的慾望。麵包根據朋友所說(唸了一句類似咒語的東西),做法甚為正宗,而裡面亦軟熟有致,點點醋已好味加倍。南瓜湯:足料亦夠香濃,近來越發喜歡南瓜的味道BEAN SALAD:已經忘了正確名字,但這些豆豆真是沙律中的靈魂人物!不再是淡而無味的豆而是有用心調味的!感動!千層面:我好喜歡千層面,加了好多好多芝士,香到呢。。。。。加上麵質甚佳,正!焗矮瓜:又是不知道正名,但朋友連豎大姆指,焗得太好了!醬汁有一些辣但又帶出味道的變化,出奇地美味!MOUSSE杯:原本要吃CHEESE CAKE,但姐姐說賣完了,只好試試這個......甜甜的又有點HEAVY,不算突出。唯一可彈的是飲品不多,我要的一杯鮮橙汁是包裝的,有些失落。但價格不貴又食得壽星仔咁高興(佢走去問人仲有咩分店,諗住包場)氣氛裝修又OK,我又可以認叻自己對美
可能係星期一晚,冇咩人,顯出我地BOOK位何等KAI子

南瓜湯:足料亦夠香濃,近來越發喜歡南瓜的味道

唯一可彈的是飲品不多,我要的一杯鮮橙汁是包裝的,有些失落。但價格不貴又食得壽星仔咁高興(佢走去問人仲有咩分店,諗住包場)氣氛裝修又OK,我又可以認叻自己對美食既直覺,俾個GOOD你!
另外買了一枝$88的醋,且看如何。
好超級市場
請注意後面的BEAN SALAD!
2011-01-03
慶祝紀念
生日
好超級市場
請注意後面的BEAN SALAD!
  • BEAN SALAD