2022-09-05 138 瀏覽
今日去左大澳,原本行程:貓-日落-銀河景點1-銀河景點2,最後因為月亮太光影唔到銀河,就日落完後影下燈籠+貓就撇.來得及喺10點前到東涌,就諗不如食shake & shack, 外賣了就可坐出面吃. 落車朋友有提議過食老麥可以堂食,因為至11點,我話shake可以坐出面,好彩佢冇堅持,就避過一劫.(我好唔想食老麥,咁難得有其他選擇)看了openrice 發現有2人餐就心想點2人餐,但看了很久menu都沒發現有2人餐這個類別,直至到了鋪頭看了menu也沒有,於是問counter, 原來要scan menu個code就發現有2人餐order, 很奇怪,於是就叫了shakeburger, smokeshake, 薯條,雞,奶茶奶昔(看到有人推介),焦糖奶昔.由於太餓所以求其影沒特別擺好飽好好食,牛肉熟度剛好,肉汁又夠,醬好好食,我吃smokeshake, 食食下有d棘原來有椒類物體,煙肉好脆,我唔係食家所以唔識形容😆😆,雞塊ok, 薯條就好好食,我們叫了芝士薯條,芝士另上,熱棘棘的,初頭點嚟食,後嚟直接淋落去食.我點奶茶奶昔,好期待一啖飲落去,有好濃的雲呢拿味,但好甜,冇奶茶味有d失望,正當

由於太餓所以求其影沒特別擺好

我點奶茶奶昔,好期待一啖飲落去,有好濃的雲呢拿味,但好甜,冇奶茶味有d失望,正當我同朋友講,原來調轉左,我飲左佢杯焦糖奶昔,唔怪之得咁甜,換我飲返真正的奶茶奶昔,好濃的奶茶,感覺似台式奶茶嗰種茶味,雖然甜但由於茶味好濃,所以真係好奶茶奶昔,好好飲,呢杯我極力推介鐘意飲奶茶的人試,咁當然由於係奶昔都一定會有d甜,就似飲台式奶茶少甜的嗰種甜度咁.
2022-09-03
15 分鐘 (堂食)