2022-08-20
難得今日天氣好啲,朝早嗱嗱臨約朋友去荃灣西做吓運動,跑下海旁點知去到之後,發現同出門時既陰天🌥️相比,真係有好強烈嘅對比🆚,太陽好勤力地開工!🥵勉強跑完步之後,就行去附近搵吓有啲咩食,揾個位坐低回下氣🤭跑咗咁耐,梗係要搵嘢飲飲吓啦,喺荃灣西一路直行,大概10分鐘就到Aeon超市,入去涼下冷氣先嘩!一推開門已經聞到好大浸香味喎,好似係啲堅果🌰既味道周圍望下就見到間呢間專賣呢堅果茶嘅手搖舖,叫NUTTEA未試過依間手搖舖啊,平時飲開都係嗰啲普通嘅珍珠奶茶🧋水果茶呀,真係未試過堅果茶睇吓個Menu,堅果🌰茶果版有三大熱賣產品,第一個就係伯爵朱古力堅果奶蓋茶,咁梗係唔執輸要試吓啦!服務員💁♂️態度親切佢主動問我洗唔洗調教冰同甜度,仲教埋我應該點樣享用呢杯堅果茶!伯爵朱古力堅果奶蓋茶每日限量100杯,好開心我今日可以試到,仲有呀呢杯野飲主打純素,冇用牛奶冇用奶精,感覺好夠健康我今日做咁多運動都係想健康啲啫,依杯嘢飲就啱晒啦!一打開,朱古力奶蓋味道好濃郁,好似食緊雪糕咁,好啱而家熱辣辣嘅天氣,伯爵茶底亦都好香,鐘意飲伯爵茶既朋友一定要試呀By the way, 服務員💁着住 「堅持做對的事」既衫 幾
By the way, 服務員💁着住 「堅持做對的事」既衫 幾鼓舞人心😆😆