2016-08-16
今個星期四五請左AL自制左long weekend,連放四日假,四日都去玩😁做左好多野,感覺好似放左成個星期禁!充實既假期真係好重要🌼今日係最後一日假,同男友仔去左呢間bookmark左都一排既餃子店食lunch,因為男朋友好中意食煎餃嫁。出左地鐵站,吳難搵到呢間食店,就係澳牛前幾個鋪位。十二點幾黎到好似剛剛開鋪,幾個食客剛剛坐低。我地望左個餐牌好奈,選擇困難症又發作,好多野都想食。又想食面又想食餃子又想食冷面同真係好多野擇,好多款餃子,又可以用五隻餃子轉湯麵(原本係十隻),湯底又有三款..有d失望係煎餃要三點後先有,仲要加8蚊🙄比人催落單後,叫左兩個面一碟餃子一杯豆漿秘制牛犇面$48,我地同伙記講要牛牛牛牛面😂佢地調正反我地係讀牛"軍",佢應該一日教人幾十次話說個面一黎到就好香,少少藥材味,又好香牛肉湯。牛肉好林好正有d配菜連面一齊食一顆蕃茄冷面$48 我第一時間督爛個蕃茄等啲蕃茄溶入湯。個湯連面真係好冰涼,少少酸但又吳太搶。大熱天時食一定好正,不過我個時吳夠熱,所以中意牛肉面多啲肉三鮮餃子$48/10隻,我覺得有d貴既,如果加湯要加$5,煎餃加$8,比出面好多食店貴。水煮既餃子普普
比人催落單後,叫左兩個面一碟餃子一杯豆漿
下次想食蕃茄雞蛋餃!