2009-12-28
是日行APM商場shopping,行到2pm都未食LUNCH,毫不猶豫就同男友行去FOOD COURT覓食,立即醒起APM foodcourt有PEPPER LUNCH wor!!! 但又驚多人排隊,立即快步過去睇下形勢先! 好在,唔算多人,就打算ORDER個黑椒牛肉飯啦!個個跟餐飲品都要COLA,可能是日比較熱啦,但我覺得飲汽水冇益,堅持要咗個番茄湯,店員有點O咀, ORDERED完店員仲好NICE話只需等5min就得啦黑椒牛肉飯: 果然夠冶味!鐵板好夠熱,我慢吞吞咁影完相,發現我D牛肉已經癡底啦!哎................ 立即倒D sause落去mix埋D飯,炒下炒下,好好玩 胡椒味好重,但食完立即上火,要去飲涼茶。試下個番茄湯先,本身我就鍾意飲番茄湯,一飲之下,ummmmmmmm。。。。。yum..yum。。果然好濃郁ar! 好足料嘅番茄肉同濃郁嘅茄蓉,酸味唔會太over,啱啱好!本身對跟餐嘅soup,都冇乜期望,點知有驚喜!點餐期間,D sause係自己去盛,覺得有D麻煩而且搞到個醬料區好邋遢,點解店員唔幫顧客盛埋呢?如果太多人嘅話,真係好唔方便!希望呢點PEPPE
點餐期間,D sause係自己去盛,覺得有D麻煩而且搞到個醬料區好邋遢,點解店員唔幫顧客盛埋呢?如果太多人嘅話,真係好唔方便!希望呢點PEPPER LUNCH可以改善下啦