2020-04-16 897 瀏覽
ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ🍰🧀🤍.Lucie🧸 $450 5.5”第一次食Agnes b嘅蛋糕😍冇令我失望 好好食‼️5.5吋呢個價錢都唔平 但係因為佢整到好高 都差唔多有平時嘅double🤩所以係好抵嘅🤫個蛋糕賣相都幾普通 不過加埋隻熊仔朱古力🍫即刻upgrade左😚佢唔係假朱古力嘅味 隻熊仔係牛奶朱古力 塊牌就係黑朱古力😋原本以為塊朱古力牌係白朱古力.....點知佢係糖膠黎嘅 少失望🤣.蛋糕有cream cheese, vanilla sponge, crispy crumble 以為會係三層layer咁疊住🙈但係呢到好特別 個海綿蛋糕係集中左喺成個cake嘅中心🎂expect佢係得好薄一層 但係佢比例都唔少🧐不過❣️好在佢口感好鬆軟又夠濕潤唔乾身🤤最緊要係佢唔甜 不過蛋味相對濃過雲尼拿味🥚個cream cheese好幼滑 芝士味好濃郁👍🏻最驚就係芝士蛋糕會好甜 食唔到芝士嘅香味 但係呢個係甜中帶酸嘅💯配埋海綿蛋糕同埋面頭層sour cream 所以整體食落一啲都唔溜💓個餅底都整得好出色😚好香牛油味 仲要keep到好脆好鬆化🧈成個cake口感好豐富 覺得就算本身鐘唔鐘意芝士蛋糕都會好啱食🥰.
ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ🍰🧀🤍
Lucie🧸 $450 5.5”

Lucie

我下次一定唔會再咁懶😭會用番蛋糕刀黎切😟用佢比把膠刀切到好核突😫