2009-10-31
朋友帶我來 samba慶祝生日,又有驚喜,食物又好味,正啊!餐廳佈置好有生日氣氛,大部份食客都係黎慶祝生日,好似一個十月之星生日大party甘。其他配套有幫客人拍照製作生日咭,生日月曆和精美生日蛋糕;朋友印左coupon,我地還可以自製相架,好nice啊!食物方面好豐富,細細碟,食左好多款菜。麻薯餐包:香軟有芝士味,好想食多幾個。龍蝦湯及忌廉魚湯:龍蝦湯鮮味,比魚湯好味。蘑茹酥盒:蘑茹酥皮好香,加埋creamy sauce食好正。大蝦木耳沙律:第一次食木耳沙律,幾特別,但又唔係覺得特別好味。海謄焗蟹蓋和芝士焗帶子:兩者味道相似,鋪面醬料酸酸甜甜,減低左油膩既感覺,我欣賞蟹蓋餡真係有一絲絲既蟹肉。魚扒配帶子:魚扒肉滑,帶子就細粒左D啦。Steak:肉嫩 juicy,好香。意大利飯:飯粒有咬口,sauce creamy,撈埋飯食好配合。心太軟伴雪糕:心太軟太細size,做唔出一切開流出朱古力暖心既效果。藍苺芝士蛋糕:好味,如果係baked款的話我更鍾意。火焰生日蛋糕:好驚喜,個外表已令我喜歡了!有誠意心思的生日飯,我好鍾意!
食物方面好豐富,細細碟,食左好多款菜。
麻薯餐包:香軟有芝士味,好想食多幾個。
龍蝦湯及忌廉魚湯:龍蝦湯鮮味,比魚湯好味。
魚扒配帶子:魚扒肉滑,帶子就細粒左D啦。
Steak:肉嫩 juicy,好香。
藍苺芝士蛋糕:好味,如果係baked款的話我更鍾意。
火焰生日蛋糕:好驚喜,個外表已令我喜歡了!
有誠意心思的生日飯,我好鍾意!