2010-04-08
一間麵包店, 無諗過D熟食可以有如此水準,一定好過好多茶餐廳。初初經過,只以為因為迎合樓上班OL, 順便賣埋熟食,更因為設備絕對沒有一般餐廳齊備所以一直無諗過D 野好食。。第一次食,試小食, 食個潮州粉果。好好食,D stuffing 好足, 好豐富!D 豉油調味好好,仲可以加辣椒油,好好味。第二次食, 吉烈豬扒烏冬。無諗過使法都好認真。因為外賣, 豬扒會同湯分開上, 以免豬扒焾掉。豬扒炸得好好, 好乾身,肉質一D都唔實,所以食後唔會有膩的感覺。烏冬湯底都唔簡單, 唔似D茶餐廳淡而無味的水。佢地跟足日本烏冬湯底做法,所以湯底味道濃郁!再加上佢地有落芝麻同紫菜,所以好香! 自此知道佢地品質絕對唔睇得少!第三次食, 試個雞皇焗飯。又係好有水準。雖然有好多汁,D 飯好都好乾身,一粒粒分開,依家真係好難食到有咁既水準。翠X 都未必可以做到。直到今日試左咁多樣都好滿意, 會繼續幫襯。我覺得佢地絕對係隱世的好野!不過佢其實都係一間麵包店,所以晚上6時左右就關。
不過佢其實都係一間麵包店,所以晚上6時左右就關。