今次呢間餐廳係朋友揀既,佢話之前黎過覺得唔錯,話貪呢度d野好食、坐得舒服岩傾計同價錢又唔貴呢!而我呢個大鄉里就第一次黎呢度。入到去第一印象唔錯,裝修好有心思,chill得黎又不失少女味!首先黎左兩杯餐飲,飲下野傾下計講下八卦野先!本身對呢一類型「賣樣」既餐廳既食物期望唔高,估唔到佢地d野食水準都唔差喎,好驚喜!首先黎既係精選晚餐既「扒紐西蘭一級肉眼牛扒220g配沙律及薯條」牛扒既肉質唔錯,食落好juicy,水準唔錯食落唔似廉價既牛扒。而伴碟既薯條同埋沙律亦同樣高質!薯條炸到外脆內軟,而沙律菜則幾新鮮,而且醬汁酸酸地幾清新,大大減低左肉類帶黎既油膩感!之後係同樣係精選晚餐既「香煎盲鰽魚柳伴意大利茄醬燴菜及薯仔沙律」賣相唔錯,擺盤好有心機,真係唔相機食先都唔得啦!魚柳食落冇腥味同雪味,配埋燴菜同薯仔沙律好味又健康。另外我地仲加左個小食:「單骨蜜糖芥末雞翼」幾款食物入面我最鍾意既就係呢款!單骨雞翼食既時候好方便,唔會話食到冇晒儀態。雞翼炸得好香好脆而內裡既雞肉又能夠保持嫩滑,配埋美味既蜜糖芥末醬真係好食到停唔到口!美好既一餐又點可以冇左甜品作結!我地叫左個「日式梳乎厘班戟」share食!總共
首先黎左兩杯餐飲,飲下野傾下計講下八卦野先!
香煎盲鰽魚柳伴意大利茄醬燴菜及薯仔沙律
另外我地仲加左個小食:「單骨蜜糖芥末雞翼」
單骨蜜糖芥末雞翼
美好既一餐又點可以冇左甜品作結!
我地叫左個「日式梳乎厘班戟」share食!總共有4款口味揀,包括:楓樹糖漿、士多啤梨焦糖脆脆、宇治抹茶黑芝麻同埋朱古力口味。我地就揀左簡單清新既楓樹糖漿口味,班戟食落真係好鬆軟,好有空氣感,同楓樹糖漿好夾,而班戟頂既忌廉更加係畫龍點睛呀!完全拍得住係日本食既班戟!
日式梳乎厘班戟

晚餐真係好抵食!

今餐真係好驚喜,CP值真係非常之高呀!
2020-10-06
香煎盲鰽魚柳伴意大利茄醬燴菜及薯仔沙律