2007-09-30 5 瀏覽
26.7.2007 (FRI)四寶茶($8 / 位)我次次去尖沙咀間天與地,都會揀四寶茶,有少少甜味,甘甘,o.k.架! 前菜($10 / 碟)酸辣青瓜,好醒胃! 1) 茶壺香芒骨(free coupon) 酸酸!好開胃,有火熱著,加埋個壺,賣相好得意。骨炸得好脆,唔錯! 2) 怪味雞(free coupon) 口感有似西檸雞,汁少少辣辣,加埋脆雞,幾好味! 3)靈猴燒豆腐($72) 豆腐好滑,靈猴菇滲入汁度,好味! 4) 菜肉鍋貼($35)煎得太濃,而且汁一早已經漏晒出,晒! 5) 天與地炒飯($62) 真係嘛嘛!冇咩特別,有似西炒飯,但多料(海鮮),但炒飯太濕,我鍾意食乾身。 今次係我第一次中環喱天與地,個menu比尖沙咀間多好多選擇,都唔錯!喱間環境幾好,佢除係餐廳外,仲係酒莊,如果想飲,喱度都係唔錯選擇,喱度佈置極富中國味,天花掛滿螺旋型香,唔知仲以為入廟宇,哈!哈!喱度侍應笑容可掬,招呼周全,值得一讚!
26.7.2007 (FRI)

四寶茶($8 / 位)

前菜($10 / 碟)

酸辣青瓜,好醒胃!

1) 茶壺香芒骨(free coupon)

2) 怪味雞(free coupon)

口感有似西檸雞,汁少少辣辣,加埋脆雞,幾好味!

3)靈猴燒豆腐($72)

豆腐好滑,靈猴菇滲入汁度,好味!

4) 菜肉鍋貼($35)

煎得太濃,而且汁一早已經漏晒出,晒!

5) 天與地炒飯($62)

喱度侍應笑容可掬,招呼周全,值得一讚!