2021-09-14
💛Our Little Dream——————————————-餐廳位置喺將軍澳海旁附近,地鐵站行10分鐘左右就到,都算好方便,而且環境好舒適!拍下拖散步行吓街亦都好舒服!———————————————💛龍蝦意粉 $298大大隻嘅龍蝦,配合埋好香濃嘅龍蝦汁,一上枱就已經聞到龍蝦嘅香味流晒口水!而且呢隻龍蝦我相信就算自己買返嚟都唔平!所以呢個價錢可以食到呢個質素真係好好!而且龍蝦肉已經全部剝好晒,非常方便進食!——————————————-💛西班牙烤乳豬 $348店員推介左呢一份烤乳豬,本來都冇乜特別期望,但係一食落去真係嚇親!口感味道嘅層次都好豐富!首先烤乳豬嘅皮非常香脆,而且乳豬嘅肉好香同埋依然好Juice,配合埋呢個酸酸甜甜嘅醬汁中和返乳豬嘅油膩感覺,成件事好夾!值得介紹嘅一道菜色———————————————💛總括感想餐廳環境唔算係好奢華,但係勝在食物質素方面非常有優勢!雖然價錢唔算好平,但係絕對係性價比好高!如果想食高質嘅食物,又唔想去啲高級餐廳食貴價嘢嘅話,呢度絕對係一個好好嘅選擇!
💛Our Little Dream
——————————————-