2023-03-19
💬其實係好失望,不過又實在太好味,人生充滿住矛盾同無奈😮💨。由於第一次去呢間川菜,食物方面味道係相當精彩,加上平日嘅午巿套餐亦非常吸引,前菜加主菜加小米粥等等都係超級抵食;今次再訪晴天霹靂😩,居然無咗呢個套餐,最後只好散叫🥹———————————————————————————.🥢涼拌小黃瓜🥒💬呢款係上次吃過覺得有翻兜嘅必食之選,醬汁味道好啱口胃,青瓜爽口,精美而且有質素🫰🏻.🥢避風塘雞翼🐔💬炒得有鑊氣,蒜🧄、辣🌶豐富,雞翼入味脆口,小吃都可以有如此滋味🫰🏻.🥢紅油抄手🥟、擔擔麵🍜💬飽肚食物點少得呢兩款,擔擔麵麻而不太辣,抄手辣汁反而更香辣,不過回味無窮🫰🏻.🥢紅糖糍粑💬煙煙韌韌帶點甜,家鄉甜點非常出色,絕對係完美嘅句號,精美🫰🏻.⚠️已不復再嘅午餐都想分享一下,主菜揀選糖醋裡脊肉🐽同宮保雞丁🐔,非常美味,前菜配上三款,加上小米粥係相當有驚喜,讓人回味無窮,加埋白飯🍚,又點可以唔再訪呢?實在可惜🥹
———————————————————————————
🥢涼拌小黃瓜🥒
🥢避風塘雞翼🐔
🥢紅油抄手🥟、擔擔麵🍜
🥢紅糖糍粑