2019-12-23 559 瀏覽
難得係星期日,同好姊妹去左銅鑼灣行下街,又就黎聖誕節睇吓有咩買haha本身book左呢間omakase 行到咁上下就上去醫肚☺知道係新開就一心諗住試下一入到去個感覺就好舒服 簡約嘅裝修 好有係日本咁啊,staff 都好friendly !!我地叫左兩個set~首先上左前菜先 佢有幾樣野,菠菜明太子汁,蕃薯蓉黑豆,公魚甘露煮 三樣嘢都好精致咁嘅,佢佢蕃薯真係好甜 好開胃,好重蕃薯味架,同個魚 佢係咬開都有好多汁架,每咬一啖都有汁之後就刺身有仿彿魚,佢好爽口好新鮮,仲要有一舊係包住海膽食架,正!北海道口岸蠔佢都幾大隻,好creamy 好濃郁好有鮮味都好夠海水味呢個秋刀魚配薑蔥豉油都好鮮甜啊 係因為點左薑蔥豉油逼出個鮮味北海道馬糞海膽呢個簡直係世界級!佢d海膽真 係好新鮮好香,一食就知係高級!配埋紫菜一流!香湘蟹 蟹湯配海膽呢個湯好鮮甜,佢嘅蟹肉係根根分明,好有蟹味,呢個好暖胃啊醉中餅呢個好得意啊,十分應節,佢係一份脆餅,加埋安鱇魚肝嘅壽司一齊食,好有口感!跟住就係壽司,獅魚,喜之次,北寄貝,針魚,雪場蟹,拖羅!件件都好好食,拖羅好出色,有入口即溶嘅感覺!最後有有和歌山富有柿同沖繩波蘿,兩份

我地叫左兩個set~

北海道馬糞海膽

香湘蟹 蟹湯配海膽
呢個湯好鮮甜,佢嘅蟹肉係根根分明,好有蟹味,呢個好暖胃啊

醉中餅

跟住就係壽司,獅魚,喜之次,北寄貝,針魚
,雪場蟹,拖羅!
件件都好好食,拖羅好出色,有入口即溶嘅感覺!

最後有有和歌山富有柿同沖繩波蘿,兩份水果都好甜好juicy !!!

淨體都十分之好,師傅同staff 都好好人好細心!值得推薦!