2021-07-10
鰂魚涌好味😋又打卡📸港式傳統冰室今日男朋友放工話想食大件夾抵食野食,經過店舖咁有懷舊特色的樓下冰室,我哋就去試下啦!滑蛋配招牌瑞士雞髀 ($55)呢個餐真係好抵食!一大碗蕃茄濃湯,大量蕃茄肉,無水汪汪,食落唔會過咸,反而仲有種好味蕃茄湯的酸甜味。總之,湯好味到會飲哂,愈食愈開胃,蕃茄愛好者必食!牛乳炒蛋蛋味濃,螺絲粉食到最後都無浸到淋晒,好高質!正所謂雞髀🍗打人牙骹軟樓下冰室的瑞士雞髀真係必點必食!一上菜已經聞到香甜瑞士汁味,食指大動!雞髀大隻厚肉,瑞士汁入哂味得黎,食落肉質幼嫩唔乾身,甜而不膩!滑蛋叉燒飯($55)首先好多半肥瘦叉燒😚,蔥花滑蛋舖滿飯面,蛋滑得黎又唔會太過流質,撥開蛋見到有少少豉油飯,唔會過咸,食落超好味!焗芝士西蘭花($40)用白汁粟米湯氽過西蘭花,咬落莖部唔會過硬,食落仲好脆嫩,仲有芝士焗到微焦,好惹味👍🏻華田脆脆凍阿華田味道濃,面頭有華田粉脆脆口感,唔會好甜!紅豆奶茶黎得冰室,一定叫杯奶茶,但我想食埋紅豆冰,呢杯紅豆奶茶滿足我2個願望!奶茶味濃,紅豆甜得黎又唔會死甜,好好飲!樓下冰室裝修,有好多唔同香港懷舊地道文化壁畫,仲有好多本土特色霓虹燈招牌,每個角落都有打
滑蛋配招牌瑞士雞髀 ($55)
呢個餐真係好抵食!
牛乳炒蛋蛋味濃,螺絲粉食到最後都無浸到淋晒,好高質!
正所謂雞髀🍗打人牙骹軟
滑蛋叉燒飯($55)
焗芝士西蘭花($40)
華田脆脆
凍阿華田味道濃,面頭有華田粉脆脆口感,唔會好甜!
紅豆奶茶
樓下冰室裝修,有好多唔同香港懷舊地道文化壁畫,仲有好多本土特色霓虹燈招牌,每個角落都有打卡位,美味食物配埋打卡位!正!