2018-10-14 58 瀏覽
話說見到朋友個度見到塊好靚嘅扒。問一問佢究竟係啲乜?喺邊度食?貴唔貴?結果佢就同我話唔錯~最緊要係鍾意食蒜頭!!!!! (我同老婆都好鍾意食蒜頭)所以Weekend就即刻帶老婆去啦!環境唔錯,服務都唔差,係有兩條友嘅招呼奇怪咗啲囉。叫咗佢哋出名嘅garlic bread tower,結果其實都係法國麵包上邊加咗啲蒜蓉同paprika。賣相老實麻麻哋,個侍應仲問需唔需要影相添⋯我同老婆〇咗咀話"唔使" 7/10分之後叫咗個牛扒porterhouse。一般來講大家嘅PotterHouse都係好大塊嘅牛扒仲要好厚嘅添。結果嚟到嗰塊扒應該同大家樂夜晚嗰啲差唔多大,味道會好少少,但係真係好鹹。啲蒜頭其實都係煮咗之後淋上去,冇真係hero佢。之後再叫咗個爛蝦炒飯,一啲都唔難,賣相亦都好差⋯放到落枱我同老婆對望左一下,"唔係啩"。開始食嘅時候一如所料⋯唔好食,仲要勁鹹!為咗唔好嘥野,最後都有食完⋯返到屋企之後同老婆飲咗好多杯水因為勁口渴!

2018-10-14