2019-03-28
是咁的,話說~我終於考完試了!為左慶祝我回復自由身,我決定對自己好啲,食餐好嘅~車仔麵考完試,同個朋友去左行街,見到有間個樣睇落好chill嘅車仔麵,價錢唔係平,但有好多特別嘅餸又有燉湯,決定入去一試坐低睇睇餐牌,呢間車仔麵有麻辣湯,豬骨湯,牛湯等等,除左湯仲可以揀汁,麻辣汁,沙爹汁同麻辣汁等我作為嗜辣者,每餐都要食辣,但又想試下其他,於是我跟我個fd揀左豬骨湯,加麻辣汁果然無令我失望,豬骨湯味濃,白色睇黎煲左好耐,好入味,配埋麻辣汁,剛好!兩種味都有,麻辣汁夠麻夠香諗起都流口水之後試下個麻辣豬肚,好入味,啲麻辣汁sum曬入豬肚,好香,浸左湯依然好濃味!冬菇炆得夠稔,甜甜地,好正我個friend嘅,豬紅我都有食,平時我覺得豬紅無味唔好食,但呢個,又係個汁贏晒最後我地唔夠喉仲叫左個茶樹菇唐排雞腳燉湯真係要讚下佢,啲料煲到稔晒煲左好耐,個湯好香茶樹菇味,一啲味精都無呢間車仔麵唔平,但絕對值得下次要試麻辣湯呀
話說~我終於考完試了!
為左慶祝我回復自由身,
我決定對自己好啲,食餐好嘅~車仔麵
考完試,同個朋友去左行街,
見到有間個樣睇落好chill嘅車仔麵,
價錢唔係平,但有好多特別嘅餸又有燉湯,決定入去一試
最後我地唔夠喉仲叫左個茶樹菇唐排雞腳燉湯
呢間車仔麵唔平,但絕對值得
下次要試麻辣湯呀