2020-10-27 62 瀏覽
話說銅鑼灣地標百貨公司做大減價,太座要去血拼,拼完當然係要食嘢補充返,行過隔離門口見到好多人派傳單,原來有好多食店喺樓上,姐姐話呢間新開嘅叫我地試吓,又好!地方唔大但好骨緻,大玻璃望到外面軒尼斯道,新開地方清潔企理,職員好細心講解餐牌同優惠,又好!我兩點咗個晚市A餐,先嚟“鮑魚蟲草花燉雞腳”,飲得出絕無味精 ,湯渣都食哂!“黃金川辣炒蟹”超惹味的配搭,又唔算太辣,啱我食辣嘅級數!“紅燒妙粉乳鴿”我經常講燒味必要趁熱食先好味,一上枱就食隻鴿髀先,嫩滑無比,一人半隻剛剛好!終於到蒸氣火鍋,拼盤有大鮑魚、蟶子、帶子、海蝦、甜貝同埋多寶魚片,火鍋只要材料好,蒸嘅時間掌握得好就會好味道,仲有專人負責,唔會蒸過鐘,又好!“安格斯手切肥牛”千萬不要蒸太熟,剛剛好就會肉汁豐富有小小咬口,正!最尾嘅“粗糧拼盤”好特別,估唔到碗“綠豆沙”用嚟做總結真係有畫龍點睛嘅效果!
  • 海鮮拼盤