2017-07-28
今日個人懶懶哋, 唔想走來走去, 所以決定去小甜谷啦! 因為一個地方可以滿足兩個要求, 晚飯+甜品, 非常方便.懶洋洋叫番杯blood orange fruit soda 嘆吓先, 味道清新配埋有粒粒生果肉, 好啱炎炎夏日用嚟消暑!! 透心涼唔好比佢停, 接住食個泰式柚子海鮮沙律, 蔬菜非常新鮮, 海鮮有蜆肉, 魷魚, 彈牙大蝦, 加上少少酸甜醬汁, 非常開胃!! 主菜我哋揀咗胡椒蜜糖豬仔骨, 平時食bbq醬烤豬仔骨就試得多, 今次呢個胡椒味又幾特別喎, 胡椒味好醒胃, 減低咗食豬仔骨經常食到好漏嘅感覺, 豬仔骨亦烤得啱啱好, 肉質軟腍. 好啦好啦! 甜品出場啦....培茶心太軟!!呢個甜品真係好"流"!!!!!! 一切開D餡就好似熔岩爆發咁勁流出嚟, 係咪真係要話佢堅流呀, 哈哈哈!! 食落都無失望喎, 啖啖都充滿香濃培茶味, 配合埋冰凍雪糕,紅豆溶仲有脆脆綠茶粒粒, 真係一流一流!!!!