餐廳: 焼肉 焰
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-03-12 24 瀏覽
約咗朋友第二日食齋🫣咁 為咗生態嘅平衡、營養嘅均衡、身心嘅健康⋯我決定今餐要食燒肉🤭🤭呢度服務好好,全程有人幫我哋燒,每燒完一款肉會換過一塊鐵板好貼心,全晚食殘廢餐😆😆唔係我懶,專業人士燒出嚟嘅效果真係唔同啲👍🏻👍🏻佢掌握嘅火爐剛剛好,所有嘅肉都燒得個生熟程度啱啱好 恰到好處,淋滑又有肉汁🫣黑毛和牛壽喜燒(兩件)動作純熟,迅速燒熟,放入攪勻嘅生雞蛋🥚用牛肉包住一啖飯一齊食,蛋嘅香滑 牛肉油潤軟綿,複雜嘅口感喺口腔裏面大爆發 滋味滿滿鹽燒特上三角牛小排油脂好似網狀咁均勻分布 紅白相間,睇樣都已經知道好味🤤 輕輕兩面燒一燒配海鹽已經好好味。黑毛和牛肉眼芯 一大片 肉眼部位肉質幼滑,肉汁都多,燒完配海鹽或者醬汁都好好味。和牛壽司(兩件)用和牛組成嘅壽司🍣😆店員用火槍職場將生嘅和牛燒熟,成餐食咗兩啖飯,呢一嚿飯係其中之一🤭☝🏻名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 已經調味左嘅和牛胸腹肉頗為大嚿,仲擔心會靱🥲店員燒完兩面 放上碟攤唞一陣,切成細件回爐再燒,成品不但沒有靭仲淋滑有肉汁好正😆名物!蒲燒鰻魚 燒鰻魚較燒和牛要花多一點時間和耐性,先燒到兩邊微微金黃色,然後剪成小塊,逐件塗上鰻魚汁再燒,一邊燒一邊睇

黑毛和牛壽喜燒(兩件)

鹽燒特上三角牛小排

黑毛和牛肉眼芯

和牛壽司(兩件)

名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉

名物!蒲燒鰻魚
燒鰻魚較燒和牛要花多一點時間和耐性,先燒到兩邊微微金黃色,然後剪成小塊,逐件塗上鰻魚汁再燒,一邊燒一邊睇住魚皮上啲油脂喺度舞動好治愉👀
魚皮燒到脆口,惹味嘅鰻魚汁配上肉質爽口彈牙嘅鰻魚,不愧係呢度嘅名物!

厚炸沖繩豆腐
薄薄嘅炸粉包住厚切豆腐,唔油膩 勁滑囉!

白桃梳打
沖繩菠蘿梳打
食燒肉最好配梳打,清爽解油膩💋👍🏻

沙律
椰菜底 上邊係蛋沙律