2021-07-06
放工想屋企附近食就算,經過餐廳香噴噴烤香味又未試過,1st try!😎.快餐店形式,先係出面落單俾錢,揀🥩牛部位+磅數+醬汁🍖,店員即切磅重,價錢根據重量計算,好均真呀☺+$28 就有個套餐,有白飯,沙律,味噌湯,汽水,雪糕,温泉蛋,6揀3, 跟住埋位等攞餐~.我係一個大食妹,但300g對我黎講都有點飽(利申冇叫飯), 所以女仔可以考慮200g+飯😆.店員會將牛扒煎至3成熟,再上鐵板慢慢煮成5成熟。如果要熟 d記住唔好咁早落醬汁!一上菜鐵板的咋咋聲好吸引😍😍😍.🟥牛柳配蒜油汁 (1g=$0.37) 🟧牛柳比較扎實厚身,有咬勁無渣/筋,啖啖肉好有滿足感😎配上超級多蒜蓉粒,超香.🟨牛板腱配洋葱汁 (1g=$0.45) 🟩牛板腱比較軟身,啱哂我冇牙力的人😆一絲絲的肉,非常嫩滑。比較牛柳,牛板腱牛味更濃,係✨✨!! 必食推介!! ✨✨.不得不提佢配的柚子汁,更加畫龍點睛!😋甜甜酸酸中和肉的滯。枱上亦提供粉紅海鹽及黑糊椒(即磨), 更可帶出肉的鮮味♥.仲有我好欣賞佢的麻醬椰絲沙律!超大碗滿滿的🥗仲有肥 Pat 先生都好欣賞佢的手工啤🍻下次要實惠据扒唔洗去連鎖快餐店啦😎.
快餐店形式,先係出面落單俾錢,揀🥩
一上菜鐵板的咋咋聲好吸引😍😍😍
🟥牛柳配蒜油汁 (1g=$0.37) 🟧