2023-04-17
繼續發掘將軍澳南美食,呢日嚟到一間好chill嘅餐廳,有室內同戶口座位,仲係pet friendly。 餐牌以a la carte為主,種類都唔少,亦有啲特色fusion菜,仲有寵物餐單㖭。我哋揀咗一個沙律菜、一個煲仔飯同兩款串燒share。 廣東牛坑腩意大利煲仔飯($168)- 睇個名都知係fusion菜,賣相靚仔,牛坑腩好入味,配上口感綿密,入口煙韌嘅意大利飯,味道濃郁,好有風味。
龍蝦配蟹肉蟹籽沙律($188)- 沙律份量大,龍蝦肉質爽口,清新嘅沙律菜,配搭蟹肉同蟹籽醬,好開胃一道菜。值得一提係,餐廳嘅沙律菜都係用水耕菜,入口特別鮮甜好味。 串燒點咗牛脷($38)同埋一口和牛粒 ($48)- 兩款串燒都燒得香口惹味,肉質唔錯。餐廳設計好悠閑舒適,啱晒同朋友,甚至帶埋寵物食飯chill吓。