2022-07-10 126 瀏覽
疫情關係少咗出街食飯,今日為咗見兩位好姊妹,特登搵咗一間好chill嘅cafe酒吧食晚飯傾心事❤️之前喺日頭行過呢間Day n Nite昼夜☀️🌙cafe,已經比佢嘅文青📚🍀氣氛吸引,估唔到夜晚會變身做一間咁chill嘅酒吧😎🍷,裡面座位闊落,又唔會好嘈,最適合三五知己邊食邊傾計👯‍♀️🌟酒吧發板signature drink🌟坐低首先叫三杯嘢飲,都係由酒吧發板嘅signature drink,可以根據個人喜好去調教獨一無二嘅口味,我鍾意紫色💜同埋冇咁甜嘅味道,酒吧就調較呢杯帶有淡淡荔枝味嘅無酒精飲品🍹,上枱嘅時候仲有一個煙燻效果,味覺同視覺享受都係超正😍😍朋友叫咗杯帶酸味嘅飲品,來到見到咁靚嘅紫色玫瑰花🌹就急不及待影相,溝埋呢支好似香水樽咁裝住嘅檸檬味酸汁🍋,飲落開胃醒神🤩另一位朋友就鍾意重甜味,酒吧調較咗呢杯充滿果香嘅飲品,啜一啖已經感受到濃濃果甜😚😚,啱晒嗜甜嘅朋友🥰🌟小食 - 牛油vodka煮蜆🌟D蜆粒粒都飽滿鮮甜,連埋個牛油Vodka汁一齊食,真正齒頰留香😋,配埋一份焗到好香脆嘅蒜蓉包,點汁食真係一流👍🏻 (朋友直情請問侍應拎支湯匙來飲d蜆汁😆😆),最後忍唔住要encore多一客😚

🌟酒吧發板signature drink🌟

酒吧發板signature  drink  2

酒吧發板signature  drink  3

🌟小食 - 牛油vodka煮蜆🌟
D蜆粒粒都飽滿鮮甜,連埋個牛油Vodka汁一齊食,真正齒頰留香😋,配埋一份焗到好香脆嘅蒜蓉包,點汁食真係一流👍🏻 (朋友直情請問侍應拎支湯匙來飲d蜆汁😆😆),最後忍唔住要encore多一客😚😚
牛油 vodka煮蜆

🌟小食 - 黃金風沙雞翼🌟
睇賣相已經好吸引,咬入口就聽到”卡”一聲勁爽脆,咀嚼嘅時候滿口都係蛋黃嘅鹹香😍,但裏面一樣係好Juicy,一啲都唔乾,我哋個個都食到舔舔脷😋😋
黃金風沙雞翼

🌟主菜 - 帶子蒜香意粉🌟
個意粉嘅軟硬度啱啱好,有彈性而帶有少少辣味,帶子又煎到好香口,加埋香蒜🧄同甜洋蔥🧅,無需要好多汁都夠晒味🤩🤩
帶子蒜香意粉

🌟主菜 - 龍蝦意大利飯🌟
呢個飯真係不得了🥳,成個擺盤好有氣勢,每粒飯都沾上濃濃嘅龍蝦汁,龍蝦肉非常之彈牙,配埋意大利飯嘅煙韌口感,啖啖都係享受💕
龍蝦意大利飯

今次無論飲品同食物都好有心思同驚喜,下次要日頭再來,感受一下文青嘅氣息❤️
2022-07-07
酒吧發板signature  drink  2