2021-10-27 39 瀏覽
我哋嗌咗美國特級安格斯肉眼牛扒配薯條($328)、芝士松露薯條($75)同埋脆辣雞柳條配甜辣蛋黃醬($85)咁首先講咗我最期待嘅安格斯肉眼牛扒先啦我哋係嗌咗五成熟嘅之後食落去都叫做幾啱啱好冇Overcooked🤔🤔而且口感唔會太過韌幾有咬口👍👍不過唯一美中不足嘅就係嗰個汁有啲唔夠跟住就講吓嗰個芝士松露薯條(嗰日真係食咗好多薯條,因為牛扒嗰度都有好多薯條😅😅)兩邊嘅薯條都係新鮮滾熱辣炸起嘅🔥🔥牛扒嗰邊嘅薯條就比較脆口而芝士松露薯條食落去口感就會豐富啲因為有好多芝士粉🧀🧀但係松露就相對地比較少之後就係嗰個脆辣雞柳條配甜辣蛋黃醬啦呢個雞柳條食落去好脆口🥰🥰而嗰個蛋黃醬辣得嚟幾惹味😋😋不過同牛扒嗰個一樣狀況都係嗰個醬比較少甜品方面就揀咗要Apple Delight ($82)嗰個焦糖脆脆食落去真係太甜所以我諗就係配雪糕一齊食😲😲而蘋果亦都比我想像中酸嘢飲方面我揀咗要Blueberry Lemonade($88)飲落去味道唔會太澀嘅但係份量好似有啲少😭😭(我已經飲完嘅時候都仲有半杯冰喺度)而我朋友就飲Vanilla Milkshake ($72)呢杯飲落去幾Creamy

咁首先講咗我最期待嘅安格斯肉眼牛扒先啦
我哋係嗌咗五成熟嘅
之後食落去都叫做幾啱啱好冇Overcooked🤔🤔
而且口感唔會太過韌幾有咬口👍👍
不過唯一美中不足嘅就係嗰個汁有啲唔夠

跟住就講吓嗰個芝士松露薯條
(嗰日真係食咗好多薯條,因為牛扒嗰度都有好多薯條😅😅)
兩邊嘅薯條都係新鮮滾熱辣炸起嘅🔥🔥

呢個雞柳條食落去好脆口🥰🥰
而嗰個蛋黃醬辣得嚟幾惹味😋😋
不過同牛扒嗰個一樣狀況
都係嗰個醬比較少

甜品方面就揀咗要Apple Delight ($82)
嗰個焦糖脆脆食落去真係太甜
所以我諗就係配雪糕一齊食😲😲
而蘋果亦都比我想像中酸

飲落去味道唔會太澀嘅
但係份量好似有啲少😭😭
(我已經飲完嘅時候都仲有半杯冰喺度)
而我朋友就飲Vanilla Milkshake ($72)
呢杯飲落去幾Creamy