放左工,約左朋友一齊去睇show,趁仲有時間就係Emax裡面食埋個dinner先,見到呢間餐廳環境幾是正,幾有fusion既泰式菜既餐廳!一於就食呢間啦!店員好好招呼,幫我地倒水同埋問我地想食咩菜式都可以介紹番!我地就點左呢度既招牌菜;德國燒豬手配蜜糖芥末籽醬,豬手燒到皮脆肉香,上枱時已臭到陣陣燒豬肉味,豬手肉好瘦但一些都唔鞋口個底肉仲好嫰滑,可點一些芥末籽醬,仲配埋酸椰菜可消化下,就感覺冇咁肥膩。而串燒拼盤內有(豬、牛、雞)各2串$88,牛就帶有少少羶味,可點一些辣椒醬汁就好食得多,雞同豬都燒得唔錯,火喉岩岩到位,肉質嫰滑又香。炭烤豬頸肉$78,這碟豬頸肉非常好味,入口爽脆有咬口,可能是炭烤味道食落似叉燒。香煎帶子野菌露筍意大利飯$138,最貴應該是有3粒帶子,都幾大粒,實肉又鮮味,野菌露筍爽口,意大利飯每粒都帶有汁,撈埋一齊食口感好match。而我就點左杯藍蝶花檸檬梳打$44,紫紫藍藍咁少女最喜愛既顏色,打卡一流,飲落口酸酸地味道唔錯!😋😋😋👍👍👍+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊
+++++++++++++++