餐廳: La Serre
資訊:

2024-05-05 72 瀏覽
La Serre - 觀塘📍觀塘海濱道90號地下1號舖天氣涼涼地,行下海邊,見到呢邊附近多左好多餐廳,仲有啲都幾chill 下。揀左呢間有戶外亦有戶外既西餐,成間玻璃屋,幾靚。麵包 有兩款麵包,一款係軟面包,一款係煙肉乾包。兩隻麵夠晒熱,外脆內軟, 長條果隻咸包有beacon, 圓圓地果隻就甜甜地。大蝦濃汁虎蝦意大利蝴蝶粉 - $168個龍蝦汁真係超級濃,但又唔會太傑,我見佢都加左唔同既椒同蕃茄去煮,味道好有層次。虎蝦係去左殼,大大隻,仲有grill過,好滿足。蝴蝶粉好彈牙,又掛汁。烤西班牙黑毛豬肉眼- $198大大塊既黑毛豬扒,有香烤味,唔會太肥,但黑毛豬既肉點瘦都唔會太柴,食到肥既部分仲好有油脂香。豬扒配左特別調配既醬汁,係果蓉再加燒汁,好夾,去晒肉既膩。佢既side dish 係烤瓜同薯角,夠晒飽肚,南瓜仲超甜。香辣棒棒雞 - $98雞脾仔有5件,新鮮炸起都唔會差,佢仲落左啲中式香辣料,但食落口唔會太辣,有fusion既感覺,雞肉仲好juicy. Peach Spritz/Coconut & Chocolate Milk Shake - $78呢到飲品選擇好多,酒精同非酒精選擇都
La Serre - 觀塘

📍觀塘海濱道90號地下1號舖

麵包

大蝦濃汁虎蝦意大利蝴蝶粉 - $168

烤西班牙黑毛豬肉眼- $198

香辣棒棒雞 - $98

呢到飲品選擇好多,酒精同非酒精選擇都令人花多眼亂。我地揀左兩款mocktail. Peach spritz係桃再加梳打水,酸酸甜甜,岩晒夏天解渴飲。另一杯milk shake, 係意大利milk shake, 唔會好heavy, 仲用左椰子奶,好香濃,有驚喜。